Rampgebied Pakistan getroffen door nieuwe aardbeving: twaalf doden

Overlevenden van de aardbeving van dinsdag zoeken in Baluchistan tussen het puin naar hun bezittingen. Foto Reuters / Naseer Ahmed

Het zuidwesten van Pakistan, dat afgelopen week werd getroffen door een zware aardbeving die aan minstens 400 mensen het leven kostte, is vanochtend opnieuw getroffen door een aardbeving. Bij de nieuwe beving vielen zeker twaalf slachtoffers.

De aardbeving van vanochtend, met een kracht van 6.8, had zijn epicentrum ongeveer 250 kilometer ten noorden van havenstad Karachi. De afgelopen week zo zwaar getroffen regio’s Baluchistan en Sindh zouden de aardbeving ook goed gevoeld hebben, net als inwoners van de stad Quetta.

Als gevolg van de hevige aardbeving van dinsdag vielen honderden doden en gewonden. Volgens een schatting van de lokale autoriteiten hebben zo’n 300.000 mensen schade ondervonden van de aardbeving. Reddingswerzaakmheden worden bemoeilijkt door het slechte wegennetwerk van Pakistan en de aanwezigheid van separatistische milities in de grensregio met India.


View Larger Map

    • Pim van den Dool