PSV verliest van AZ - Heracles verslaat RKC opnieuw

AZ heeft PSV vandaag op een nederlaag getrakteerd in de Eredivisie. Een week na de riante zege op Ajax ging de ploeg van coach Phillip Cocu met 2-1 onderuit. Heracles wist daarnaast opnieuw te winnen van RKC met 4-1.

Nick Viergever en Aron Johansson scoorden vanavond voor AZ. Memphis Depay maakte tussendoor gelijk. AZ begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten kregen beide ploegen wat kansen, maar de thuisploeg sloeg als eerste toe. Uit een hoekschop van Maarten Martens kopte Viergever raak. Tien minuten voor rust trokken de Eindhovenaren de stand echter gelijk. Depay mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot die hard in de bovenhoek.

Na de pauze kreeg PSV al snel een tegenslag te verwerken. Doelman Jeroen Zoet kon door een liesblessure niet verder en werd vervangen door Przemyslaw Tyton. De Pool stond nog geen vijf minuten in het veld toen hij moest vissen. Joshua Brenet schatte een bal verkeerd in, waarna Johansson de bal met een volley in het doel mikte.

Het spel golfde in het vervolg op en neer, maar alleen Tim Matavz werd nog gevaarlijk voor het slordige PSV. AZ trok de zege betrekkelijk eenvoudig over de streep en klimt daardoor naar de gedeeld tweede plaats met dertien punten. PSV blijft op vijftien punten staan na acht wedstrijden.

Heracles wint twee keer op rij van RKC

Heracles Almelo heeft voor de tweede keer in een week gewonnen van RKC Waalwijk. Na de zege in het bekertoernooi waren de Heraclieden zaterdag ook in de Eredivisie te sterk voor de Brabanders. Mede dankzij drie treffers van Mark Uth trokken de bezoekers met 4-1 aan het langste eind.

De Duitse spits opende de score in de tiende minuut na voorbereidend werk van Mikhael Rosheuvel. Het was zijn eerste treffer voor Heracles. Door een foute inspeelpass van Milano Koenders kwam RKC echter terug in de wedstrijd. Romeo Castelen bediende Aurélien Joachim op maat, waarna de Luxemburgse spits beheerst afrondde.

Een knappe actie van Bryan Linssen zorgde ervoor dat de Almeloërs toch met een voorsprong gingen rusten. De linksbuiten slalomde langs twee tegenstanders en krulde de bal in de verre hoek. In de 53e minuut maakte Uth een einde aan de aspiraties van de thuisploeg. De huurling van sc Heerenveen tekende met een rake kopbal ook nog voor zijn derde treffer van de avond.

RKC zet door de nederlaag zijn slechte reeks voort. De ploeg van coach Erwin Koeman verloor zes van zijn laatste zeven wedstrijden en staat zestiende met vijf punten. Heracles bezet de tiende stek met tien punten.