NYT-docu: de vrouw die burgemeester van New York leek te gaan worden

Christine C. Quinn was eerder dit jaar kandidate voor het burgemeesterschap van New York, en was lange tijd de favoriete kandidaat. Toch verloor ze de race om de kandidatuur binnen de Democratische Partij, die werd vastgelegd door de New York Times.

Haar aanhang wist het zeker: ‘Quinn is going to win’, en zou de eerste vrouwelijke burgemeester van New York worden, en daarnaast de eerste homoseksuele persoon, bovendien homo-activiste, die de ‘op een na belangrijkste baan van de Verenigde Staten’ zou gaan vervullen. Ze had alles mee: een goede naam die ze in jaren binnen de New Yorkse politiek had opgebouwd en bergen aan ervaring. Maar Quinn verloor, ze werd derde in de verkiezing van 10 september die de Democratische kandidaat aanwees voor het burgemeesterschap.

Hers to Lose is een documentaire van een half uur, gemaakt door de New York Times. De krant volgde Quinn tijdens de laatste maand van haar campagne. Haar aanhang wordt gefilmd tijdens camapgne-bijeenkomsten, maar ook felle tegenstanders en de mensen achter de anti-campagne komen aan het woord, en de manier waarop de media aandacht geven aan de verkiezing wordt getoond. Quinn geeft zelf gaandeweg commentaar op de aanloop naar de verkiezing. De NYT biedt met deze docu een uitgebreide blik achter de schermen van dit intensieve proces, en wat het met de kandidate doet.

Hers to Lose from The New York Times - Video on Vimeo.

    • Annemarie Coevert