geweren bij het peace hotel

Het heet het Peace Hotel en ligt in Mogadishu, Somalië, jarenlang een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Maar er is hoop. Heel wat rebellen zijn verdreven. Mogadishu heeft mooie stranden en wil een toeristische trekpleister worden. Een nacht in het Peace Hotel kost rond de 120 euro. Dat is exclusief 350 euro voor persoonlijke bewakers met machinegeweren. Een absolute must want moord, ontvoering en zelfmoordbommen zijn niet denkbeeldig. Een minister van toerisme wordt deze maand aangewezen. Twee jaar geleden werd een man nog voor gek verklaard toen hij bij de douane zei dat hij toerist was. Vorig jaar steeg het aantal toeristen van 1 naar 48. „Mogadishu is very booming”, zegt de directeur van het Peace Hotel op een YouTube filmpje. Klinkt in zijn accent als „very bomming”.