Genoeg mogelijkheden

„Wie de aandelen naloopt op de Amsterdamse beurs ziet veel mogelijkheden. TomTom, Exact, Ziggo en Aalberts komen vaak op ‘exitlijstjes’ voor. Voor elk fonds – op Shell na dan – valt wel iets te zeggen. Je kunt fundamenteel gaan zitten rekenen of een aandeel goedkoop geprijsd is en daarmee overnamekandidaat, maar er moet ook iets gaande zijn in de sector. Dat KPN een keer zou worden overgenomen was te verwachten, gelet op het grote aantal telefoonmaatschappijen in Europa. Ook in andere sectoren zou een consolidatiegolf kunnen komen. Denk aan de uitgevers als Telegraaf Media Groep of Reed Elsevier. Ook in de chemische sector kan er een slag plaatsvinden. Ik zal niet verbaasd zijn als er eens een bod op DSM komt, al zal dat niet vandaag of morgen zijn. Op redelijk korte termijn is Imtech natuurlijk een prooi. Al zullen de vele aandeelhouders die hoger zijn ingestapt daar nu niet blij van worden.”