Dodental instorten flatgebouw India stijgt naar 25

Reddingswerkers dragen een vrouw weg die levend onder het puin vandaan is gehaald. Foto Reuters

Het dodental als gevolg van het instorten van een vier verdiepingen tellend appartementencomplex in de Indiase stad Mumbai is opgelopen tot 25. Dat maakten de Indiase autoriteiten vanochtend bekend. 32 mensen zijn levend onder het puin vandaan gehaald.

Een aantal van de overlevenden is zwaargewond geraakt, meldt persbureau AP. De autoriteiten vrezen dat een groot aantal mensen nog onder het puin ligt. Reddingswerkers waren de hele nacht bezig met het zoeken naar overlevenden. Een jong meisje werd bijna twaalf uur na het instorten van het gebouw levend gevonden.

Het appartementencomplex, gelegen in het oosten van Mumbai, stortte gisterochtend in. De oorzaak van de ramp is nog onduidelijk, maar het is niet voor het eerst dat de constructie van gebouwen in Mumbai het begeeft. Tussen april en juni van dit jaar stortten vijf flatgebouwen in. In totaal kwamen bij die ongelukken meer dan honderd mensen om het leven.

Omdat de vraag naar huisvesting in het dichtbevolkte India zo groot is, worden bouwvoorschriften geregeld veronachtzaamd. Zo gebruiken bouwbedrijven goedkope materialen en vloeren die officieel niet zijn goedgekeurd.