Zes jaar cel voor hoofdverdachten ‘Quote 500-inbraken’

De drie hoofdverdachten van de ‘Quote 500-inbraken’ moeten zes jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag bepaald, de uitspraak van de rechtbank ligt in lijn met de eis van justitie. Dat schrijft persbureau Novum vanmiddag.

Rechtbanktekening van Corrie van D. (4eR) en haar zoons Steven (5eR), Terrence (3eR) en Rocky (2eR), hoofdverdachten van de zogenoemde Quote 500-bende, voor de rechter in Den Haag.
Rechtbanktekening van Corrie van D. (4eR) en haar zoons Steven (5eR), Terrence (3eR) en Rocky (2eR), hoofdverdachten van de zogenoemde Quote 500-bende, voor de rechter in Den Haag. Foto ANP / Aloys Oosterwijk

De drie hoofdverdachten van de ‘Quote 500-inbraken’ moeten zes jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag bepaald, de uitspraak van de rechtbank ligt in lijn met de eis van justitie. Dat schrijft persbureau Novum vanmiddag.

Naast zes jaar cel moeten ze alle drie ook een schadevergoeding van 350.000 euro betalen. De verdachten zijn twee broers en een andere verdachte.

Zaak kent 26 verdachten

In de Quote 500-zaak, waarbij een bende uit de Haagse Spoorwijk de Quote 500 gebruikte als inspiratiebron voor inbraken, staan 26 verdachten terecht. Tien van hen van zijn hoofdverdachten, hier gaat hierbij om negen mannen tussen de 21 en 44 jaar en een vrouw.

Ook de moeder van de twee broers staat terecht, de 61-jarige ‘tante Cor’. Zij zou haar huis hebben opengesteld voor de bende. Tegen haar is anderhalf jaar cel geëist.

De bende werd vorig jaar oktober door de politie opgerold. Daarbij werden in elf Haagse woningen een vuurwapen, tientallen dure horloges en een grote hoeveelheid geld in beslag genomen.