Verdachten van Londense moord op militair ontkennen schuld

De twee mannen die verdacht worden van de moord op een Britse militair, die in mei op straat met een kapmes om het leven werd gebracht, hebben vandaag verklaard dat ze onschuldig zijn.

De 25-jarige Rigby werd op 22 mei overdag aangereden met een auto en daarna vermoord met een kapmes, in het zuidoosten van Londen, in de wijk Woolwich. Twee verdachten, Michael Adebolajo (28) en Michael Adebowale (22), werden daarna door de toegesnelde politie neergeschoten en opgepakt.

Adebolajo en Adebowale waren vandaag in de rechtbank in Londen te zien via een videoverbinding. Ze ontkenden allebei verantwoordelijk te zijn voor de moord. Ook pleitten ze onschuld voor poging tot moord op een politieagent.

Beide mannen wilden alleen hun identiteit bevestigen en noemden daarbij ook hun islamitische namen, Mujahid Abu Hamza en Ismail Ibn Abdullah. De rechtszaak tegen de twee begint op 18 november.