Opinie

Rechtenstudent

In de tram zit ik verbaasd te luisteren naar een zeventienjarige eerstejaars rechtenstudente, na afloop van haar studiebezoek aan de rechtbank: „Ik vroeg dus ‘waar slaat dat op, dat hij vrijgesproken werd? Hij heeft toch gestolen, dus dat slaat toch nergens op? Die rechter lachte mij gewoon uit hè. Alsof ik een vet domme vraag

In de tram zit ik verbaasd te luisteren naar een zeventienjarige eerstejaars rechtenstudente, na afloop van haar studiebezoek aan de rechtbank:

„Ik vroeg dus ‘waar slaat dat op, dat hij vrijgesproken werd? Hij heeft toch gestolen, dus dat slaat toch nergens op? Die rechter lachte mij gewoon uit hè. Alsof ik een vet domme vraag stelde of zo!

„Maar serieus hè, een rechter verdient dus maar 7.000 per maand. Dat is bruto hè, dus daar gaat nog vet veel van af. Ik kan als advocaat sowieso veel meer verdienen.

„En weet je wat hij zei? Dat ik, als ik ouder ben, meer zou begrijpen van zijn beslissing. Wat een bullshit! 7.000 per maand dus maar, hè!”

Esther Vogel