Nieuwe spellen op Indigo

Spelen // Indigo Dutch Game Garden gratis toegankelijk van 12.00 tot 18.00 uur. Stadhuis Utrecht www.indigoshowcase.nl

Voor de vierde keer organiseert Dutch Game Garden morgen Indigo. Daar zullen bijna dertig Nederlandse nieuwe games te spelen zijn, een selectie van commerciële producten, experimenten en afstudeerprojecten. Dit zijn drie opvallende producties.

The Flock

The Flock stond in augustus op de Gamescom-beurs in Keulen, en viel toen op bij de internationale pers én bij grote game-uitgeverijen, die inmiddels interesse schijnen te hebben om het spel op de markt te brengen. Niet slecht voor een game van een groep HKU-studenten. De ambitie is groot voor deze ‘asymmetrische multiplayershooter’, die zich afspeelt in de verre toekomst, als er van ons planeetje weinig meer over is. De omgevingen zijn sfeervol, eng zelfs, en de gameplay is verrassend, doordat de rollen van jager en prooi steeds omdraaien. Iedereen zit achter een lichtbaken aan; weet je dit lang genoeg bij je te houden, dan win je. Maar de andere spelers liggen op de loer.

Catchy

Je telefoon een paar meter de lucht in gooien. Dat doe je niet. Catchy van Orbit Games speelt op elegante wijze met de innige relatie die wij met onze smartphones hebben. Het spel bevat zowel een speelstand waarin je een specifieke hoogte moet zien te bereiken, als eentje waarin ‘zo hoog mogelijk’ het doel is. Het spel draait overigens alleen op Android-telefoons. Logisch, want wie laat ook maar één seconde zijn iPhone los?

Underground

Grendel Games werkt al jaren samen met de medische sector, met het doel om games te ontwikkelen die voor betere artsen kunnen zorgen. Underground oefent de operatievaardigheid van chirurgen zonder ook maar een minuut met scalpels en buikholtes bezig te zijn. Het spel gaat over twee helden, Sari en Swank, die in een ondergronds gangenstelsel terechtkomen, vol puzzels en andere obstakels, waaruit ze hun weg naar boven terug moeten vinden. De game wordt bediend met Wii-controllers. De makers beloven dat de game ook leuk is voor niet-chirurgen. En wie weet ontdek je aanleg voor het vak.