Kijken: hoe deze brandweerman een kat uit een gebouw redde

Still uit video

Let niet op de veel te dramatische muziek, let niet op de onnodige extra effecten, maar deze video van de redding van een katje uit een gebouw waar kort daarvoor een brand woedde, is op zijn minst aandoenlijk.

Korte versie stond al online

Brandweerman Cory Kalanick moest eerder dit jaar een net uitgebrand huis doorzoeken om te kijken of er nog iets te redden viel. Kalanick zag een katje buiten bewustzijn op de grond liggen, nam hem mee naar buiten en bracht hem weer bij. De Amerikaan heeft naar eigen zeggen altijd een camera op zijn helm, dus de redding werd vastgelegd en vervolgens in korte versie al door hem online gezet.

Die versie is trouwens net zo doorspekt met Hollywood-opsmuk als de lange versie - nu als advertentie gebruikt door het cameramerk - die deze week online kwam. Kalanick leek het daarentegen komisch te bedoelen:

Het verhaal kreeg echter wel een zielig einde. Het katje, na de redding ‘Lucky’ genoemd, overleed later toch.

Kalahnik reageerde vandaag op zijn YouTube-kanaal op alle nieuwe aandacht die de redding van het katje heeft gekregen. Al meer dan 6,5 miljoen mensen bekeken de lange versie:

“Hey guys! This is Firefighter Kalanick…the guy in the film. Thank you soooo much for all the support. I’m shocked how many people have watched the video. Wanted to let you all know that all of the attention resulted in PET OXYGEN MASKS being donated to our Fresno Fire dept. enough to have one on each rig. Also, I donated (well technically you guys donated by watching) the money made from the ads on this video to the local emergency vet to help other animals after disaster. Thank you again!”

    • Frank Huiskamp