Van der Laan: ’Dit mag in Amsterdam niet gebeuren’

Burgemeester Eberhard van der Laan vindt de ernstige mishandeling van een man twee weken terug op een homo-ontmoetingsplaats in het Vondelpark een „uiting van discriminatie die verbijstering oproept”. In zijn column voor Metro noemt hij het deze week een incident van het zwaarste soort.

Op 14 september werd een 55-jarige Amsterdammer zeker tien keer gestoken, in zijn gezicht, rug, arm en hand. De man bevond zich in het rosarium, dat bekendstaat als ontmoetingsplaats voor homo’s. De dader is nog niet gevonden en de politie zoekt getuigen. Van der Laan schrijft dat er door het incident extra politietoezicht is in de rozentuin. Een politiewoordvoerder laat weten dat agenten bij de avondsurveillance inderdaad extra alert zijn, maar er zijn geen extra teams ingezet.