voor kinderen

Oorkaan op komst Een middag muziektheater voor kinderen vanaf zes jaar. De middag start in het Bimhuis en in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw met voorproefjes van nieuwe kinderconcerten door Calefax Rietkwintet en slagwerker Arnold Marinissen. Daarna kunnen kinderen in workshops o.a. zelf muziek maken. Afsluitend de première van de voorstelling De Mannen van Minsk door twee zangers en het Nederlandse Matangi Quartet.

29 sept, Amsterdam. bimhuis.nl

Doe je mee op zee show In de nieuwste show van Ernst en Bobbie, waarin het Haagse duo op zoek gaat naar de verdwenen kapitein van cruiseschip De Toet 4, kunnen kinderen zelf meespelen. Ze kunnen alleen of als groep een filmpje opsturen met datgene wat ze goed kunnen, zoals zingen, dansen, jongleren, playbacken, of wat dan ook. Uit alle filmpjes wordt voor ieder optreden een winnaar geselecteerd die mee mag doen in de voorstelling.

Vanaf 2 okt, ernstbobbie.nl