Vliegeren op het strand

gaan // Vliegerfestival Scheveningen zaterdag en zondag Strand van Scheveningen (bij Pier) 12:00 tot 17:00 uur, toegang gratis

Dit weekend kun je op het strand van Scheveningen tijdens het Vliegerfestival kijken hoe de grootste vlieger van Europa – 66 meter lang – opstijgt. Tenminste, als de wind meewerkt; tijdens de editie van vorig jaar lukte het niet. Vliegeraars uit tientallen landen presenteren op het festival vliegershows en organiseren demonstraties in verschillende thema’s en disciplines: zoals powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren. Nog nooit gevliegerd? Dan kun je meedoen aan één van de workshops die worden gegeven van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdagavond is er vanaf 20.00 uur ook ‘avondvliegeren’. Eigen vlieger meenemen of ter plaatste een kopen.