Vakantiegangers met Oad kunnen toch hun reis afmaken

Foto ANP / Vincent Jannink

Reizigers die op dit moment op vakantie zijn via Oad Reizen kunnen die reis waarschijnlijk toch gewoon afmaken zoals ze hem hebben geboekt. Dat laat het gisteren failliet verklaarde bedrijf uit Holten vandaag weten op zijn website. Voor vakantiegangers die na vandaag zouden vertrekken is het niet zeker of ze alsnog weg kunnen met Oad.

Ook mensen die een vliegvakantie met Transavia via Oad hebben geboekt en vandaag zouden vertrekken kunnen gewoon op reis. Busreizen en cultuurvakanties gaan vandaag en morgen ook nog door. De failliete reisorganisatie heeft aan TUI Nederland gevraagd daarvoor te zorgen. Gisteren was het lot van zevenduizend vakantiegangers na het nieuws van het faillissement even onduidelijk en leek het er even op dat ze wellicht niet naar huis zouden kunnen.

Over de vliegreizen na vandaag en bus- en cultuurreizen na morgen volgt later verdere informatie. Alle overige Oad-reizen die vandaag als vertrekdatum hadden, gaan niet door. Gedupeerden kunnen contact opnemen met de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Er zouden zo’n zevenduizend Nederlanders die hun reis via het bedrijf uit Holten hebben geboekt in het buitenland zitten.

Mogelijk kan het bedrijf een doorstart maken

Bij het bedrijf in Holten wordt nog gepraat over een doorstart. In maart van dit jaar kondigde Oad nog een reorganisatie aan; destijds waren er 1.450 mensen in dienst bij de 170 kantoren. Er werden toen 75 banen geschrapt op het hoofdkantoor. Ook werden 25 vestigingen van dochteronderneming Globe gesloten, waarbij 106 banen verdwenen.

    • Anouk Eigenraam