Opinie

    • Ik

Remlichten

Dochter heeft al ruim een jaar rijles en zo langzamerhand komt ook het rij-examen in zicht. Als we samen in de auto op de snelweg rijden – we zijn vanuit het Noorden op weg naar de hoofdstad voor een dagje winkelen en cultuur – zegt ze vanaf de passagiersstoel: „Auto’s schijnen ook een soort van

Dochter heeft al ruim een jaar rijles en zo langzamerhand komt ook het rij-examen in zicht. Als we samen in de auto op de snelweg rijden – we zijn vanuit het Noorden op weg naar de hoofdstad voor een dagje winkelen en cultuur – zegt ze vanaf de passagiersstoel: „Auto’s schijnen ook een soort van remlichten achterop te hebben.” Ik reageer met ongeloof: heeft ze dat echt nog niet eerder opgemerkt?

Ik vraag haar hoe ze dan kan weten wanneer iemand voor haar vaart mindert. „Nogal logisch”, zegt ze, „dan wordt de afstand toch kleiner!”

Karin Zwiers

    • Ik