Lichaamsresten gevonden bij wrak van de Costa Concordia

Het wrak van de Costa Concordia. Foto AP/ Andrew Medichini

Er zijn lichaamsresten gevonden in het water waar het wrak van de Costa Concordia lag. Dat meldt de BBC op basis van functionarissen die betrokken zijn bij de zoektocht in het water rondom de plek van het wrak.

De Italiaanse dienst die verantwoordelijk is voor de burgerbescherming over de vondst tegenover de BBC:

During a search in the water near the central part of the ship, coast guard and police divers found remains which still have to be identified with DNA.

Volgens eerdere informatie zou de stoffelijke resten van een Indiase kelner en een Italiaanse passagier zouden nog aan boord zijn. Het is onduidelijk of de lichaamsresten bij één van beiden horen.

Update:
Persbureau AP heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

Berging Costa Concordia

Op maandag 16 en dinsdag 17 september werd de Costa Concordia recht getrokken. Na een negentien uur durende operatie stond het schip weer overeind, zeven uur later dan vooraf gepland. Bij het overeind krijgen van het schip werd een complex systeem van staalkabels, katrollen en contragewichten ingezet. Het schip heeft een jaar en negen maanden voor de kust van Italië gelegen en wordt nu in een haven gesloopt.

Ongeluk Costa Concordia

De Costa Concordia liep op 13 januari 2012 bij Giglio op de rotsen. Het ongeluk kostte 32 van de 4200 passagiers en bemanningsleden het leven.

Bekijk ook onze In Beeld-serie over het overeind trekken van de Costa Concordia:

    • Nando Kasteleijn