Kijk mee met de Algemene Politieke Beschouwingen dag 2

Den Haag, 26 september 2013. Algemene Politieke beschouwingen, Rutte begroet Wilders ANP MARTIJN BEEKMAN
Den Haag, 26 september 2013. Algemene Politieke beschouwingen, Rutte begroet Wilders ANP MARTIJN BEEKMAN

Fractieleiders spraken gisteren in de Tweede Kamer over de tijdens Prinsjesdag gepresenteerde Miljoennota. Vandaag is het de beurt aan Rutte. Vanaf half elf staat hij achter het kateder om daar vervolgens urenlang niet meer achter vandaan te komen. Kijk hier mee.

Rutte moet vandaag proberen de deur naar samenwerking met de oppositie nog verder te openen. De coalitie heeft namelijk andere partijen nodig om een meerderheid te hebben in de Eerste Kamer en te kunnen regeren. Echte beslissingen zullen er naar verwachting niet genomen worden, het gaat vooral om het tonen van bereidwilligheid van Rutte om met partijen te praten.