In slowmotion schieten

Spelen // Game Superhot Blue Brick superhotgame.com

Terwijl veel shooters met grote explosies verbloemen dat ze al jaren dezelfde formule hanteren, ontwikkelen kleine spelstudio’s interessante varianten op het genre. Vorige maand organiseerden verschillende van die studio's voor de tweede keer 7DFPS, een wedstrijd waarbij binnen zeven dagen een alternatief schietspel gemaakt moet worden. Superhot van de Poolse studio Blue Brick was een van de opzienbarendste inzendingen. Zolang je in Superhot niet beweegt, verstrijkt de tijd in ‘super-slowmotion’ en heb je ruim de tijd om projectielen te ontwijken en terug te schieten. Zo ontstaat een interessant hybride puzzel-/schietspel dat uitnodigt tot experimenteren. De makers zijn al gevraagd om het spel uit te werken tot een volwaardige pc-game. De originele 7DFPS-versie (vijf levels) is gratis te spelen in je browser.