B en W Den Haag willen doorgaan met nieuwbouw Spuiforum

None

De gemeente Den Haag gaat door met de bouw van een nieuw cultuurpaleis in het centrum. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders woensdag besloten.

Het Spuiforum (foto ontwerp links) moet in de plaats komen van de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater aan het Spui en wordt het onderkomen van het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Met de keuze van de bouw, schuift het college een maandag gepresenteerd renovatieplan opzij. Volgens wethouder Marnix Norder (PvdA) is opknappen van de bestaande gebouwen niet „beter en significant goedkoper” dan nieuwbouw, waardoor de komst Spuiforum van 181 miljoen „onherroepelijk” is. Toch blijft het nieuwe cultuurhuis omstreden. De coalitiepartijen PvdA en D66 zijn intern verdeeld. Op 31 oktober zal de gemeenteraad een beslissing nemen. (NRC)