Bekervoetbal: Heerenveen en Feyenoord door naar derde ronde

Sc Heerenveen en Feyenoord hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De clubs versloegen, beiden in eigen huis, respectievelijk FC Twente en FC Dordrecht.

Sc Heerenveen heeft met duidelijke cijfers de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. In het eigen Abe Lenstra stadion werd FC Twente met 3-0 verslagen. Luciano Slagveer opende na twintig minuten de score, waarna Roberto Rosales van Twente rood kreeg. Alfred Finnbogason voerde de score na de thee verder op.

De wedstrijd in Friesland mocht halverwege de eerste helft dat predikaat al nauwelijks meer dragen. Na de twee gele kaarten van Rosales was Heerenveen heer en meester. In de openingsfase had Twente echter ook het nodige gevaar kunnen stichten.

Finnbogason had na twintig minuten Slagveer al bediend en de IJslander was in de tweede helft zelf levensgevaarlijk. Een keer scoorde hij met de voet en een keer met het hoofd. De aanvaller zag ook nog een schot op de paal belanden.

Bij Twente debuteerde Jesus Corona. Ook Robbert Schilder kreeg speelminuten. De middenvelder had eerder al ritme opgedaan bij Jong FC Twente nadat hij met een knieblessure lang aan de kant had gestaan.

Feyenoord te sterk voor FC Dordrecht

Ook Feyenoord is door naar de volgende ronde. Ten koste van FC Dordrecht wisten de Rotterdammer zich vanavond te plaatsen. Feyenoord was in de eigen Kuip met 3-0 te sterk voor de buren uit de Eerste Divisie. Graziano Pellè, Ruben Schaken en Samuel Armenteros scoorden de doelpunten voor de thuisclub.

Feyenoord was veel beter dan Dordrecht, maar ging slordig met de kansen om. Pas tien minuten voor rust kwam de verdiende voorsprong tot stand via Pellè. De Italiaan was de aanjager bij Feyenoord.

De 1-0 schrikte Dordrecht niet af. De ploeg bleef verzorgd voetballen, maar kwam toch klasse te kort om het Feyenoord lastig te maken. Uiteindelijk kreeg de ploeg na ruim een uur het deksel op de neus toen Schaken de marge verdubbelde. In blessuretijd maakte Armenteros de 3-0, zijn eerste goal in Rotterdamse dienst.

Overige wedstrijden

Ook Wilhelmina ’08 en EVV plaatsten zich voor de derde ronde. Wilhelmina won in thuishaven Weert met 3-1 van SWZ Boso Sneek. Provinciegenoot EVV uit Echt won op bezoek bij De Treffers in Groesbeek met 1-0.

(Novum)