Bebloede theedoek van Badr Hari in skybox 233

Zien Informatief

Brandpunt Reporter: Skybox 233

Nederland 2, 21.10-22.00u.

In het onderzoek naar de betrokkenheid van kickbokser Badr Hari bij de mishandeling van zakenman Koen Everink heeft de politie cruciale fouten gemaakt. Dat zeggen forensisch deskundigen vanavond in Brandpunt Reporter, waarin een reconstructie wordt getoond van de gebeurtenissen op 8 juli 2012 in skybox 233 van de Amsterdam Arena tijdens een dancefeest.

Volgens het politiedossier waar het programma de hand op wist te leggen, zou de politie al toestemming hebben gegeven de skybox schoon te maken voordat daar technisch onderzoek had plaatsgevonden. Toen agenten de volgende dag naar de Arena kwamen om beelden van beveiligingscamera’s op te halen, wees een personeelslid van het stadion hen op de theedoek waarmee Hari zijn bebloede hand zou hebben schoongeveegd. Die theedoek lag vijftien uur later nog steeds in de skybox. Het veiligstellen van het bewijsstuk gebeurde bovendien niet door de technische recherche.

Mocht de combinatie KRO en Badr Hari u bekend voorkomen: afgelopen zondag gaf de andere KRO-nieuwsrubriek Brandpunt al een voorproefje van de uitzending van vanavond. De van poging tot moord verdachte Badr Hari staat op 10 oktober voor de rechter.