Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

V&D-locaties in Haarlem gesloten na dreigtweets - ‘persoon aangehouden’

De politie heeft V&D-locaties in Haarlem tijdelijk gesloten na dreigtweets van het twitteraccount ‘Cricus Bloed’, het twitteraccount is inmiddels verwijderd. Dat meldt de politie vanochtend. Op haar website zegt de politie ‘uit voorzorg’ bij locaties aanwezig te zijn.

V&D-logo op een filiaal in Haarlem.
V&D-logo op een filiaal in Haarlem. Foto ANP / Koen Suyk

De politie heeft V&D-locaties in Haarlem tijdelijk gesloten na dreigtweets van het twitteraccount ‘Cricus Bloed’, het twitteraccount is inmiddels verwijderd. Dat meldt de politie vanochtend. Op haar website zegt de politie ‘uit voorzorg’ bij locaties aanwezig te zijn.

Update: persoon aangehouden

Volgens NOS-verslaggever Gerri Eickhof heeft de politie een persoon aangehouden in verband met de tweets:

Twitter avatar gerrieickhof Gerri Eickhof Persoon aangehouden ivm bedreiging v&d Haarlem. Zou gaan om oud-werknemer, zo zegt de burgemeester.

Daarnaast heeft de politie de filialen met speurhonden doorzocht op explosieven. Voor zover bekend is daarbij niks bijzonders gevonden.

Eén van de dreigtweets:

Twitter avatar CricusBloed Cricus Bloed Bloedpartij vandaag 11:50 VD/laplace haarlem centrum. Min. 10 dood hah @VD @laplace @haarlem @dood @bom @rtvnh @nhdagblad @vdprijzencircus

Het gaat om de filialen aan de Grote Houtstraat en de Rivièradreef. Daarnaast is er politie aanwezig bij de La Place Dreefzicht aan de Fonteinlaan. De politie zegt op dit moment de tweet te onderzoeken.

Twitter avatar RichardS_HD Richard Stekelenburg V&D Haarlem nav dreigtweet voorlopig nog even niet open. http://t.co/ZADgJMbHxI