Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Van ‘onopzegbaar’ naar verrassende beëindiging

Wie: Chris Sandee

De kwestie: De onopzegbare verzekering (2)

In deze rubriek twee weken geleden aandacht voor Chris Sandee, die zijn rechtsbijstandverzekering bij DAS niet kan stopzetten. Die verzekering had hij vooral tegen arbeidsongeschiktheid afgesloten, en nu is Sandee gepensioneerd. De verzekering is bovendien duur: 73,62 euro per kwartaal. Sandee ontvangt 705 euro AOW per maand.

Maar opzeggen lukte niet. Zijn contract was stilzwijgend verlengd, anderhalve maand voordat een code van kracht werd die ervoor moet zorgen dat mensen niet meer met producten komen te zitten die ze niet willen.

Juridisch geen speld tussen te krijgen, zei het Verbond van Verzekeraars. Maar, opperde Help@nrc, als bij zo’n regeling er maar een paar mensen tussen wal en schip vallen, zou je van verzekeraars toch wat coulantie mogen verwachten. Fijn dus dat Chris Sandee op 18 september door DAS werd gebeld. DAS zoekt naar aanleiding van de aandacht in deze rubriek „een oplossing”, mailt Sandee. „Ik vertelde ze dat ik niet in discussie ging. Zij gaan nu de polis per oktober beëindigen.” Waarvan akte.

Chris Hensen

Problemen met bedrijven en overheidsdiensten? Help@nrc.nl gaat elke woensdag op zoek naar antwoorden.