Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Policier NCIS naar New Orleans

De politieserie NCIS krijgt waarschijnlijk een tweede zusterserie: NCIS New Orleans. Tv-zender CBS werkt aan een pilot van twee afleveringen. De spin-off komt naast de andere spin-off NCIS Los Angeles en de originele serie, die in Washington speelt. De serie over de marinepolitie is het populairste programma op de Amerikaanse televisie met zo’n 21 miljoen kijkers per aflevering. Spin-offs zijn gebruikelijk voor Amerikaanse tv-zenders. CBS maakte ook drie series van CSI: Las Vegas, Miami en New York.