Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Televisie

Uitgesteld tv-kijken neemt toe

Foto aNP

Het uitgesteld kijken naar televisieprogramma’s (tot en met zes dagen na de uitzending) neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). In 2008 werd gemiddeld 1,2 minuten per dag uitgesteld gekeken, in 2012 is dit 6,4 minuten geworden. Dat is nog steeds maar 3,2 procent van de totale kijktijd. De stijging komt vooral doordat meer mensen digitale opnameapparatuur bezitten. Het uitgesteld kijken blijkt een sociale bezigheid: mensen doen dat vaker samen dan gewoon tv kijken.