Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Onaangenaam sterven

Spelen// App Dumb ways to die Voor iPhone, iPad en Android

Steek je haar in de fik, prik een beer met een stok of slik medicijnen die over de houdbaarheidsdatum zijn. Drie voorbeelden die het aanstekelijke liedje ‘Dumb ways to die’ geeft om op een onverstandige wijze aan je einde te komen. Het mierzoete nummer van de Australische toetsenist Ollie McGill werd een internethit die bijna 60 miljoen keer werd bekeken. Een jaar later volgt een app voor Android en iOS. Het doel van het spel is om gekleurde wezentjes op negen domme manieren dood te laten gaan, bijvoorbeeld door ze met een katapult tegen de muur te schieten. . De negen manieren om dood te gaan, worden echter snel saai. Zonder de schattigheid van het oorspronkelijke liedje niet de moeite waard.