Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

NVM-top onder vuur

De leiding van de NVM, de grootste makelaarsvereniging van Nederland, heeft harde kritiek gekregen van een aantal regionale afdelingen. Zij zou zich te weinig inzetten voor de leden en op het hoofdkantoor zou een ongezonde cultuur heersen. Ook faalt de directie in het leiden van twee dochterbedrijven, huizenwebsite Funda en softwarebedrijf Realworks.

Dat staat in een brandbrief van de afdeling Utrecht die in het bezit is van deze krant. De brief werd eind vorig jaar behandeld in de ledenraad en kreeg alom steun van andere afdelingen.

De kritiek dat de directie faalt in de bedrijfsvoering, is saillant door een recent conflict met Realworks. Realworks stapte onlangs naar de Ondernemingskamer omdat de NVM als grootaandeelhouder de bedrijfsvoering zou belemmeren. De NVM wil niet reageren.

Makelaarsruzie pagina E4-E5