Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Naakt en Paula van der Oest

Naakt is het trefwoord van het Nederlands Film Festival. Niet zozeer een terugblik op de seksgolf van de jaren zeventig, naar Blue Movie, Pim & Wim of Turks Fruit: het NFF ziet het eerder overdrachtelijk. De oude seksbioscoop Davy’s Erotheek toont voor deze keer kunstzinnig naakt, Martin van Koolhoven legt cultfilms van toen lang de seksuele meetlat van nu, en het NFF brengt een ode aan de vorig jaar overleden Sylvia Kristel, Nederlands grootste seksbom. Regisseur Paula van der Oest is dit jaar gast van het NFF, dat haar oeuvre draait – waaronder Zus & Zo, The Domino Effect en Black Butterflies.