Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Films en feesten

Vanavond opent in Utrecht het NFF met Hoe duur was de suiker. Volgen tien dagen van films in meerdere bioscopen. En feesten, met als hart de festivalpaviljoen aan het Neude, met de dagelijkse talkshows van Claudia de Breij. Verder zijn er in de binnenstad exposities te bezoeken, de Avond van de Commercial, Upload Cinema of een cursus hoe viral te gaan met je YouTube-filmpje. In The Pitch proberen filmmakers in 2 minuten en 15 seconden het publiek warm te maken voor hun filmplannetje.

Programma en inlichtingen: filmfestival.nl