Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Muziek

Omdat de verdoving bij mijn knieoperatie lokaal was, vroeg de chirurg of ik bezwaar had tegen muziek. Allerminst. In dit geval bleek muziek radio 538 in te houden. Na een minuut of tien begon de zender weg te vallen. Snoertje, vroeg men zich af. Misschien stekkertje? Het hielp niet. Ondertussen vroeg de chirurg een ander

Omdat de verdoving bij mijn knieoperatie lokaal was, vroeg de chirurg of ik bezwaar had tegen muziek. Allerminst. In dit geval bleek muziek radio 538 in te houden.

Na een minuut of tien begon de zender weg te vallen. Snoertje, vroeg men zich af. Misschien stekkertje? Het hielp niet.

Ondertussen vroeg de chirurg een ander mes en werd door de anesthesist nog eens mijn bloeddruk gemeten. Iemand mompelde: „Batterijen.” Ik hoorde voetstappen. Kort daarna klonk vlakbij mijn hoofd berustend: „Hij is hartstikke dood.”

Van onder het groene laken informeerde ik: „Over wie hebben we het?”

Frits Boer