Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Ideale droommuziek

Luisteren // Pop Kris Berry & Perquisite Lovestruck Puzzles Unexpected Records, €16,50

Lang vormde de Amsterdamse producer Perquisite met rapper Pete Philly een duo. Daarna kwamen soloproducties en filmsoundtracks, en was er zijn persoonlijke ontwikkeling van ‘beatcreator’ naar muzikant op (bas) gitaar en cello. Perquisite, gewend om met diverse vocalistes te werken, heeft in de op Curaçao geboren zangeres Kris Berry een vocale troef gevonden. Het gezamenlijke album Lovestruck Puzzles biedt ideale droommuziek, soepel verend als een trampoline, gedachten vervoerend naar andere plekken. De producer heeft voor Berry’s luchtige, maar zwoele stem en haar verlangende teksten een perfecte omlijsting gevonden. Verfijnd, maar ook spannend, met meer muzikale effecten dan Berry in haar eigen muziek gewend is.