Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Hoop voor noodlijdende dichters? Online platform Elinea verkoopt sinds gisteren gedichten

Het gisteren gepresenteerde digitaal platform eLinea verkoopt ook gedichten per stuk, weet Knack. Het online platform Elinea biedt artikels over allerlei onderwerpen aan. Stukken die vallen binnen thema’s als ‘auto & vervoer’, ‘binnenland’, ‘film & tv’ en ‘kunst & cultuur’, afkomstig uit tijdschriften als Duiken, Griekenland magazine, Filmmagie en Poëziekrant, zijn voor 9,99 euro per

Mark Boog, een van de dichters wiens werk via Elinea te koop is, in 2006 in de Rode Hoed met de 13de VSB Poëzieprijs, de belangrijkste poëzieprijs in het Nederlandse taalgebied ter waarde van €25.000.
Mark Boog, een van de dichters wiens werk via Elinea te koop is, in 2006 in de Rode Hoed met de 13de VSB Poëzieprijs, de belangrijkste poëzieprijs in het Nederlandse taalgebied ter waarde van €25.000. foto ANP

Het gisteren gepresenteerde digitaal platform eLinea verkoopt ook gedichten per stuk, weet Knack.

Het online platform Elinea biedt artikels over allerlei onderwerpen aan. Stukken die vallen binnen thema’s als ‘auto & vervoer’, ‘binnenland’, ‘film & tv’ en ‘kunst & cultuur’, afkomstig uit tijdschriften als Duiken, Griekenland magazine, Filmmagie en Poëziekrant, zijn voor 9,99 euro per maand onbeperkt in te zien.

Sinds gisteren verkoopt Elinea ook gedichten, voor tussen de 6 en 80 cent. Een idee van dichters zelf, verklaart een medewerker van Elinea in Knack:

“Nu de verkoop van hun bundels terugloopt zoeken zij ook andere verkoopkanalen. Dat leek ons een goed idee.”

Veel prominente dichters doen mee aan het initiatief. Naast VSB Poëzieprijswinnaars als Mark Boog en Nachoem M. Wijnberg, bieden ook dichters als Ingmar Heytze, Piet Gerbrandy en Pim te Bokkel hun gedichten via de site te koop aan. Binnen afzienbare tijd zullen ook literaire tijdschriften als Ons Erfdeel, Boek-delen, Streven en Awater zich aan Elinea verbinden.