Gondry danst buiten beeld zelf ook de biglemoi

None

En wij maar denken dat we al de hele tijd in het hoofd van filmmaker Michel Gondry rondlopen als we de Boris Vian-verfilming L’écume des jours bekijken. De dvd van die film staat zo volgepakt met extra’s dat het eindelijk weer eens loont om een dvd aan te schaffen. Naast de gebruikelijke kijkjes achter de schermen staan er bijvoorbeeld ook een schattig animatiefilmpje op dat Gondry maakte om actrice Audrey Tautou over te halen de hoofdrol te spelen en twee making of-documentaires die laten zien dat het in het hoofd van Michel Gondry bijna nog leuker is dan in zijn films. Terwijl hij het verhaal van de film nog even uitlegt („Chloé houdt van Colin en Colin houdt van Chloé”) vraag je je af of dat bolvormige bouwsel op de achtergrond die enorme pijp is waar straks filosoof Jean-Sol Partre in rond zal zweven. En zo dalen we steeds verder af in het knutseluniversum van Gondry. We dachten het wel. Hij staat gewoon mee te dansen op de set als acteur Romain Duris met uitschuifbenen de ‘biglemoi’ danst.

Dana Linssen

    • Dana Linssen