Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Geen alcohol, wel belegde biobroodjes

Sfeer

Het WNF zit in een gebouw zoals je dat zou verwachten van een natuurbeschermersclub: veel hout, duurzaam, organische vormen en gelegen tussen de bossen. Bij de poort waakt een grote, houten versie van het beroemde pandalogo en in de hal staan dierenknuffels. De kantine is een sober zaaltje. Wel met een mooi terras, maar daar regent het nu. Op de counter van cateraar SAB (Stichting Alcoholvrije Bedrijven!) vinden we broodjes, beleg op schoteltjes, salades, soep en als warme snack een kaasbroodje. Wij kiezen de vegetarische tomatensoep en een broodje belegd met Hollandse geitenkaas en salade. De geitenkaas is misschien toch jonge kaas, dus wat saaier dan verwacht. Maar evengoed lekker, net als de soep en sap. Dat bijna alles hier biologisch en/of lokaal geproduceerd is, menen we te proeven in deze fijne, verse lunch. Goed eten houdt mensen bezig, zo staat er op de SAB-servetjes, en daar is natuurlijk geen speld tussen te krijgen.

Reacties

„Een erg goede kantine, beter dan bij andere bedrijven. Ook qua prijs”, vindt personal assistent Mariska. „Ik eet hier altijd veel groente bij de lunch, dan hoef ik daar thuis niet meer zo op te letten.” Erik, projectleider online: „Ik vind het aanbod hier prima. Goed ook dat ze de monoverpakkingen hebben afgeschaft. Al mis ik die apart verpakte toetjes van vroeger wel een beetje. Van die dingen vol E-nummers waren dat, haha.” Jacob, marketeer: „Er is goed nagedacht over het aanbod. Ik ben blij dat er altijd soep is, voor de dagelijkse dosis zout en warmte. En op vrijdag verse vis. Ik neem altijd kibbeling, het hoogtepunt van de week is dat. Klinkt triest, hè? Maar het is wel zo!”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl