Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Geen nieuw proces Clemens K.

Clemens K., de man die in 2009 is veroordeeld tot vijf jaar cel voor verduistering van 16 miljoen euro bij het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, krijgt geen nieuw proces. Ook zijn verzoek tot vrijlating werd gisteren door het gerechtshof in Amsterdam afgewezen. K. was naar Thailand gevlucht en werd in 2010 bij verstek veroordeeld. Afgelopen zomer werd hij aangehouden op Schiphol. Hij wilde een nieuw proces omdat hij tijdens de rechtszaak nooit is gehoord. (Novum)