Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

FC Utrecht weert Den Bosch-fans na incident met doodskist

Supporters van FC Den Bosch zijn vanavond niet welkom bij het bekerduel tegen FC Utrecht. Dat heeft de thuisclub besloten in overleg met de lokale driehoek, de KNVB en FC Den Bosch.

Aanleiding is een actie van Den Bosch-supporters, die vanochtend een doodskist met bloemen bij de Galgenwaard neer hadden gezet. Daarbij was een spandoek met de tekst “Utrecht dood” opgehangen. Eerder was bij het stadion van FC Den Bosch een bord opgehangen met de tekst “Groeten uit 030”.

Twitter avatar 433NL 433.NL FOTO | Fans FC Den Bosch plaatsten spandoek ‘Utrecht Dood’ en doodskist voor het stadion van FC Utrecht. http://t.co/7RNC3riicb

De laatste actie, die door Utrecht als weerzinwekkend wordt bestempeld, leidde tot veel reacties op internet. Vooral bij fans van FC Utrecht maakte de actie veel emoties los. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente besloten daarom dat het met supporters van beide partijen in het stadion geen ordelijk verloop van de wedstrijd kan garanderen.

Er staan vanavond twaalf wedstrijden in de KNVB-beker op het programma: naast FC Utrecht en FC Den Bosch komen onder meer PSV, AZ en Ajax in actie.