Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Hockey

Eén tweet, 222.800 volgers

Volgen // Twitter Opvolger Steve Jobs @Tim_Cook

CEO Tim Cook van Apple verraste iedereen vrijdag met het aanmaken van een Twitter-account. Tot op heden twitterde de opvolger van Steve Jobs slechts eenmaal: „Vandaag Apple-winkels in Palo Alto bezocht. Het zien van zoveel blije klanten herinnert ons eraan waarom we dit doen.” Die ene tweet leverde de Apple-baas meer dan 222.800 volgers op. Waarom duurde het zo lang voordat Cook actief werd op Twitter, vroegen veel gebruikers zich hardop af. Cook is hun nog steeds een antwoord verschuldigd, maar de lancering van de nieuwe iPhone 5S afgelopen vrijdag zal er wel iets mee te maken hebben. Cook laat niet het achterste van zijn tong zien op Twitter, maar uit de accounts die hij volgt, valt op te maken dat hij een fan is van de band Kings of Leon, komiek Jimmy Fallon, journalist Anderson Cooper en het basketbalteam van Duke University.