Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Dodental stormen Mexico opgelopen tot 130

Mensen steken een rivier over in Coyuca de Catalan in Guerrero
Mensen steken een rivier over in Coyuca de Catalan in Guerrero Foto AFP/ Mario Vazquez

Het dodental als gevolg van de overstromingen en aardverschuivingen die vorige week de Mexicaanse deelstaat Guerrero troffen is opgelopen tot 130. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt.

Volgens de Mexicaanse minister van Binnenlandse Zaken Miguel Angel Osorio Chong werden gisteren acht lichamen geborgen in het dorpje Acatepec. In het gehucht La Pintada wordt door reddingswerkers en militairen nog altijd gezocht naar slachtoffers. Er worden in het gebied 68 mensen vermist, maar er zijn slechts een paar lichamen geborgen.

Mexico werd vorige week getroffen door de tropische storm Manuel. Tegelijkertijd trof de orkaan Ingrid de Mexicaanse kust.


View Larger Map

(Novum/AP)