Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Golding vertrekt naar Royal Ballet

Matthew Golding, eerste solist bij Het Nationale Ballet, verlaat in maart 2014 het gezelschap om in de rang van eerste solist (principal) te gaan dansen bij The Royal Ballet in Londen. Golding blijft wel verbonden aan Het Nationale Ballet als vaste gastsolist. De Canadees Matthew Golding kwam in 2009 bij Het Nationale Ballet. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een internationale ster en veelgevraagd gastsolist. Vorig jaar ontving Golding de ‘Zwaan’ voor de meest indrukwekkende dansprestatie. (NRC)