Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Boeken voor de rijken

boeken// Top 5 Vijf boeken voor de immigrant Om zijn kennis te verbeteren

Nu het officieel is dat rijke immigranten gemakkelijker een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen, doet elke potentiële immigrant er goed aan zijn kansen te verbeteren.

1. Ileen Montijn: Hoog geboren Contact, €30 De eenvoudigste manier om rijk te worden, is natuurlijk om het al vanaf je geboorte te zijn. Maar in dit boek lees je dat dat niet per se benijdenswaardig is.

2. Vikas Swarup: Slumdog Millionaire Mouria, €12 Van krantenjongen tot miljonair, het is de nationale mythe van elke opkomende kapitalistische maatschappij. En in India klinkt dat al net zo ongeloofwaardig als in de meeste American Dream-verhalen.

3. Elsevier Belasting Almanak 2013 Elsevier, €31,50 Een even realistische als nuchtere optie: als je eenmaal werk hebt, dan wil je ‘je zuurverdiende centen’ natuurlijk het liefst niet ‘aan de hoge heren in Den Haag’ geven. Hét boek voor de burgerlijke weggetjesweter.

4. Moshin Hamid: Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië? Bezige Bij, €18,50 Geen how-to boek, maar er zijn vast wel bruikbare tips hoe je het kan aanpakken: schroom de onsympathieke manier niet.

5. Tom Wolfe: In alles een man Prometheus, €15 Binnen is binnen, zou je denken, maar ter ontnuchtering: je moet altijd alert blijven. Hoe het mis kan gaan met de nieuwe rijken in het zuiden van de Verenigde Staten.