Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Bekervoetbal: Eredivisieclubs allemaal een ronde verder

Voor aanvang van Ajax - Volendam werd in de Arena stilgestaan bij het overlijden van Gerrie Mühren.
Voor aanvang van Ajax - Volendam werd in de Arena stilgestaan bij het overlijden van Gerrie Mühren. Foto ANP / Olaf Kraak

De wedstrijden voor de KNVB-beker van vanavond hebben geen verrassingen opgeleverd. Eredivisieclubs PSV, Vitesse, AZ (na verlenging), Utrecht, NAC, Groningen en PEC Zwolle zijn een ronde verder. Ajax had het tegen Volendam bijzonder lastig, maar won wel: 4-2 na verlenging.

De gespeelde wedstrijden van de belangrijkste clubs in het kort:

  • PSV won met 4-1 van Telstar. De ploeg van Cocu kwam nog wel op achterstand, maar zette dat daarna recht. Locadia maakte drie doelpunten, waarvan twee uit een strafschop. Tegenvaller voor PSV was dat Stijn Schaars uitviel met een knieblessure.
  • Ajax won met 4-2 van Volendam. Dat ging erg moeizaam, want na 90 minuten was het 1-1. In de verlenging kwam Volendam zelfs op voorsprong, maar Schöne (2x) en Hoesen zetten dat recht.
  • Vitesse won met 1-3 van RVVH. Na een achterstand bogen Janssen, Kashia en Van der Heijden de stand om.
  • AZ won met 4-1 van Sparta. Na tien minuten was het al 1-1, via Johansson (AZ) en Voskamp (Sparta). Het bleef gelijk binnen de reguliere speeltijd, waarna Johansson in de verlenging nog twee keer scoorde.
  • FC Utrecht won met 4-1 van FC Den Bosch. In de beladen wedstrijd scoorden Toornsta (2x), Markiet en De Ridder voor de thuisploeg.
  • NAC won met 1-2 van Smitshoek. Seuntjens en Hooi scoorden tegen de amateurclub.
  • FC Groningen won met 0-2 van AFC. Kostić scoorde voor rust, Zeefuik erna.
  • PEC Zwolle won met 2-0 van Fortuna Sittard. Goals: Achenteh en Broerse.
  • Roda JC won met 1-2 van Rijnsburgse Boys. Beide doelpunten werden gemaakt door Demouge.

Er waren in totaal twaalf wedstrijden voor de KNVB-beker vanavond. In drie duels stonden amateurclubs tegenover elkaar; Hoek, Noordwijk en ASWH wonnen en zijn door naar de volgende ronde. Morgen spelen sc Heerenveen en FC Twente tegen elkaar, terwijl Feyenoord Dordrecht ontmoet.