Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Alternatieve Roodkapje in animatiefilm

Twee pas verschenen korte animatiefilms uit zeer verschillende bronnen vormen bijna een tweeling. Red, uit de Vancouver Film School, biedt een alternatief Roodkapjeverhaal. Meisje lust wolf rauw, is ongeveer de strekking van de tekstloze vertelling.

In Carn van de Franse animator Jeff Le Bars wordt een jochie, verdwaald in een sneeuwstorm, gered door een wolf die zelf stervende is. De wolf vraagt wel een tegenprestatie. De films duren allebei vijf minuten en maken vaardig gebruik van licht voor horroreffecten. Beide eindigen bloedig en zijn niet geschikt voor kinderen.