Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

‘7.000 Oad-reizigers kunnen nu niet naar huis’

Een Oad-bus in Goor.
Een Oad-bus in Goor. Foto ANP / Vincent Jannink

Het faillissement van reisorganisatie Oad zorgt ervoor dat ongeveer 7.000 Nederlanders niet terug naar huis kunnen. Dat meldt de NOS vanavond.

Oad vroeg vandaag faillissement aan. Dat betekent dat het bedrijf officieel niemand meer mag vervoeren. Ook is nog onduidelijk of mensen die een reis hebben geboekt via Oad wel op weg kunnen.

In een persbericht liet Oad vanmiddag al weten dat het faillissement ‘grote impact’ heeft voor de mensen die momenteel via de organisatie op reis zijn of iets geboekt hebben voor in de toekomst. Samen met de curator en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) wordt gezocht naar een oplossing voor die mensen.

Volgens de reisorganisatie kunnen er nog wel nieuwe reizen worden geboekt. Aanbetalingen die vanaf vandaag worden gedaan, worden volgens Oad door de curator terugbetaald als de reis niet door kan gaan.