Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Willem Schoonen vertrekt als hoofdredacteur Trouw

Foto ANP/ Koen van Weel

Willem Schoonen vertrekt na ruim zes jaar als hoofdredacteur van dagblad Trouw, zo meldt de krant vandaag op haar website. Hij vindt het naar eigen zeggen tijd om plaats te maken voor een opvolger.

De 55-jarige was hoofdredacteur sinds juni 2007. Hij kwam in 1985 bij Trouw in dienst en was onder meer wetenschapsredacteur, correspondent in Brussel, chef van het katern De Verdieping en chef economie. Schoonen zegt dat de krant nu voor een uitdaging staat:

“Trouw staat nu voor de uitdaging ook op de digitale kanalen en fora zijn plek te veroveren, onder leiding van een nieuwe hoofdredacteur van de volgende generatie.”

Uitgever betreurt vertrek

Uitgever Frits Campagne zegt het vertrek van Schoonen te betreuren:

“Willem heeft Trouw prachtig op koers gehouden en belangrijke vernieuwingen van de krant tot stand gebracht. De samenwerking was een genoegen. Willem is een prettig mens, schrijft erg goed, en weet het creatieve uitstekend met het zakelijke te verenigen. Zo’n combinatie kom je niet vaak tegen. Ik vind het jammer dat hij terugtreedt. Aan de andere kant tekent hem dit ook: Trouw gaat weer een volgende fase in, en hij maakt plaats voor de nieuwe generatie.”

De directie van de Persgroep in Nederland op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur, in samenspraak met de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers, de prioriteitsaandeelhouder van Trouw. Schoonen blijft aan tot zijn opvolger is benoemd.