Rechtszaak examendiefstal Ibn Ghaldoun start 7 november

De elf leerlingen die zijn gearresteerd in verband met examenfraude bij scholengemeenschap Ibn Ghaldoun moeten op donderdag 7 november voor het eerst voor de rechter verschijnen. Dat meldt het ANP via NU.nl.

De gymzaal van de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam. Foto ANP / Robin Utrecht

De elf leerlingen die zijn gearresteerd in verband met examenfraude bij scholengemeenschap Ibn Ghaldoun moeten op donderdag 7 november voor het eerst voor de rechter verschijnen. Dat meldt NU.nl op basis van ANP.

De elf leerlingen worden ervan verdacht betrokken zijn geweest bij de diefstal en/of heling van 27 eindexamens op de school. De diefstal van eindexamens gebeurde in mei van dit jaar. De eerste zitting zal een regiezitting zijn ter voorbereiding op het inhoudelijke proces.

Eind mei werd er een speciaal politieteam opgericht voor de zaak. In het onderzoek werden tien jongeren aangehouden voor de daadwerkelijke diefstal. Voor heling van de gestolen examens werden tot nu toe negen leerlingen van andere scholen aangehouden.

    • Nando Kasteleijn