Probeer eens een suffe dood

Steek je haar in de fik, prik een beer met een stok of slik medicijnen die over de houdbaarheidsdatum zijn. Drie voorbeelden die het aanstekelijke liedje Dumb ways to die geeft om op een onverstandige wijze aan je einde te komen. Het mierzoete nummer van de Australische toetsenist Ollie McGill werd een internethit die bijna 60 miljoen keer werd gekeken. Een jaar later volgt een app voor Android en iOS, zonder het liedje overigens. Het doel van het spel is om gekleurde wezentjes op negen domme manieren dood te laten gaan, bijvoorbeeld door ze met een katapult tegen de muur te schieten. Het spel verveelt snel aangezien de gebruiker alleen maar objecten sleept. Die negen manieren om dood te gaan worden dus snel saai, ook al moet je ze sneller volbrengen. Zonder de schattigheid van het oorspronkelijke nummer liedje niet de moeite waard.

Hans Klis Zie voor links nrc.nl/matrix

    • Hans Klis
    • Hans Klis Zie voor Links Nrc.Nl
    • Zie voor Links Nrc.Nl