Overal documenten delen

Quickoffice is sinds vorige week gratis beschikbaar voor alle Android- (en iOS)-gebruikers. Eerder was deze functionaliteit alleen voor betalende Google apps-gebruikers. Eindelijk kan iedereen nu gemakkelijk documenten of spreadsheets maken voor Microsoft Office of die bewerken op smartphone of tablet. Onafhankelijk van de apparaten of software die je gebruikt. Uiteraard worden al deze documenten opgeslagen in de cloud, op Google Drive. Het enige wat je moet doen is inloggen met je Google-account. Op Drive beschikken gebruikers al over 15 GB aan vrije ruimte. Maar wie voor 26 september inlogt in Quickoffice krijgt daar nog eens 10GB extra bij voor een periode van twee jaar. Niet meteen, waarschuwt Google, maar ergens in de komende weken. Wie de reviews van Quickoffice leest, ziet niet alleen lovende reacties, vooral gebruikers van oudere smartphones lijken last van bugs te hebben. Maar de bonus van extra schijfruimte op Drive verzacht die pijn.