Met de app door het museum

None

Het Stedelijk Museum in Amsterdam – ‘een veel te groot uitgevallen stuk sanitair’ – binnenstappen om te genieten van klassieke moderne kunst is als „naar een man in een clownspak luisteren die Bach speelt.” The New York Times spaarde vorig jaar het museum niet in een venijnige recensie.

De ARTours app geeft een heel ander geluid dan de Duitse grootmeester, maar moet het bezoek aan het Stedelijk een stuk aangenamer maken. Ongeacht de vorm van het gebouw. Verschillende audiotours vertellen bezoekers over de geschiedenis van het museum en over de bijzondere kunstwerken en collecties die het Stedelijk in huis heeft. Daarnaast neemt kunsthistoricus en hoogleraar Design Cultures Timo de Rijk gebruikers mee door de straten en geschiedenis van Amsterdam. De AR in de naam van de app slaat op ‘Augmented Reality’, maar verwacht daar niet te veel van. De app biedt eenvoudig maar fraai beeld en geluid bij wat je ziet in het museum.