Kijk maar uit, daar komen de Fransen

Foto LIONEL BONAVENTURE, AFP

Voilà. De crème de la crème van het Franse rugby.

De aanvoerders van de Franse teams die zich kwalificeerden voor de Heineken Cup en de Amlin Challenge Cup, lieten zich gisteren door fotografen verleiden om in Abbey Road-formatie de straat over te steken (in omgekeerde richting dan).

De Heineken Cup, zie het als de Champions League van het rugby, is een competitie tussen de beste teams uit de zes beste rugbylanden van Europa: Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales. Geen kans dus dat een Nederlands team er met de Heineken Cup vandoor gaat. De Amlin Challenge Cup is vervolgens een soort Europa League. Daarin spelen teams uit Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Wales, Roemenië, en soms Spanje and Portugal. De finales van de twee wedstrijden zijn in 2014 in Cardiff.

Voor de liefhebber: van links naar rechts Sebastien Tillous-Borde van Toulon, Thierry Dusautoir van Toulouse, Aurelien Rougerie van Clermont Auvergne, James Hook van Perpignan, Henry Chavancy van Racing Métro, Yannick Caballero van Castres Olympique, Joe El Abd van Oyonnax en Pierre Rabadan van Stade Français.